torstai 28. marraskuuta 2013

Olli on mäntti

Tämä aika vuodesta on koulumaailman jännittävimpiä. Pimenevät aamut ja Joulupukin apureiden liikekannallepano aiheuttavat vuodesta toiseen pientä sutinaa pikkuihmisissä. Ja jos on ihan rehellinen, niin kyllä tässä isommatkin alkavat jo käydä joulukierroksilla.

Kierros kellon ympäri menee muuten Kansankynttilän havaintojen mukaan yllättävän nopeasti. Ainakin silloin, kun peruspäivän päätteeksi roudaa hieman huonekaluja, rakentaa pikku näyttelyä, kirjoittaa läjän sähköposteja, lukee pari raporttia, väsää siinä sivussa muutaman joulukoristeen, päivittää parit appit ja yrittää päätellä mihin mustaan aukkoon koulun mehukannut ovat tällä kertaa mahtaneet kadota.

Sitten vielä viuhdotaan tukka tötteröllä pitkin ja poikin, jotta iltapimeällä voidaan koota reilu kaksikymmentä noin kymppivuotiasta perheineen muutamaksi tunniksi takaisin kouluun. Jännitys ja odotus huipentuu stagella ja kuitataan lopullisesti kevyellä sokerihumalalla. Mutta se lasten aito ilo! Ilmeet, eleet, katseet ja puheet juuri tällaisena päivänä - taas tietää Kansankynttiläkin, miksi niin työstään tykkää!

Vietettyään tämän ikimuistoisen, tekijöidensä näköisen pikkujouluillan oppilasmurusten ja heidän perheidensä kera, keräsi Kansankynttiläkin perikuntansa pimenevästä koulusta ja kaasutteli kotia kohti. Takapenkin väellä oli asiaa:

- Äiti, meidän luokan Olli on mäntti?
- Miten niin?
- No kun se valittiin.
- Mitä..?
- No kun se valittiin meidän luokassa.
- Tietääks teidän ope siitä?
- No tietty, sehän sen valinnan teki!
- ???? Siis ope valitsi Ollin teidän luokan mäntiksi?
- No EI, kun MÄNKIKSI. Mä olen murjaanien kuningas ja...

Jep, taitaa olla aika pienentää kierroksia ja huilata.

1 kommentti:

  1. Tällaiset pikkukevennykset ovat niin tervetulleita tähän open jouluruuhkaan!

    VastaaPoista